21 Mart 2012 Çarşamba

Marni’den H&M’e özel bahar koleksiyonu


Daha önce Karl Lagerfeld, Stella McCartney, Comme des Garçons, Jimmy Choo, Lanvin ve en son Versace ile işbirliği yapmış olan H&M’in en son tasarımcı işbirliği,Marni koleksiyonu...
Modanın en sevilen markalarından biri olan, orjinal desenleri ve yaratıcı ruhu ile ünlü Marni, H&M için Marni’nin özünü yakalayan hem kadın hem de erkeklere yönelik bir bahar koleksiyonu tasarladı. 8 Mart 2012’de dünya çapında yaklaşık 260 mağazada satışa sunulacak olan koleksiyon, hem kıyafet hem de aksesuarları içeriyor. Koleksiyonun H&M fiyatlarıyla satışa sunulması ise, herkese Marni dünyasına girme fırsatı sunuyor. Dünya çapında mağazaları bulunan uluslararası lüks bir marka olan Marni, eğlenceli ve zarif olan desen, kesim ve siluetlerle kendi trendlerini belirleyen ve kendi yolunda ilerleyen bir marka. Markanın H&M için hazırladığı koleksiyon, hem uyumlu hem de tezat parçalarla kullanılmak üzere tasarlanmış güçlü renklerdeki desenler aracılığıyla, markayı ünlü kılan özgürlük ve deneme hissini tamamen yansıtıyor.



Kadın koleksiyonunda; renkler parlak ve desenler göz alıcı. Siluetler tamamen Marni’yi yansıtacak şekilde tam pilili etekler, elbiseler, kısa pantolonlar ve jakarlı trikoları içeriyor ve ipekten, bürümcük pamuklu popline kadar çok çeşitli kumaşlar yer alıyor. Koleksiyonda görünümü tamamlamak için takılar, ayakkabılar, çantalar ve eşarplar da kullanılmış. Erkek koleksiyonunda ise gerçek Marni erkek giyiminin rahat görünüm için yumuşak renkler ve kumaşlar seçilmiş. Desenler, erkeksi klasiklerin daha modern ve rahat silueti için, astar veya gömleklerde tezat ayrıntı olarak ustaca kullanılıyor.












15 Mart 2012 Perşembe

GRATİS RESİM YARIŞMASI Çocuğunuz Yaşadığı Sokağı Yeniden Yaratsın, Gratis'ten Muhteşem Ödüller Kazansın...

Çocukların hayal gücü sınırsızdır. O yüzden dünyayı bizden çok daha farklı, çok daha renkli görürler. Bazen birkaç boya kalemi onların hayal güçlerini harekete geçirmeye yeter. Kişisel bakım ve kozmetikte yüzlerce marka ve ürünü bir araya getiren mağazalar zinciri Gratis, şimdi çocukların hayallerini özgür bırakan çok keyifli bir resim yarışması düzenliyor. Çocuklar, oturdukları sokağı yeniden yaratarak kağıda çiziyor, Gratis’ten muhteşem ödüller kazanıyor.
                              
                Yarışmaya katılmak için son tarih 13 Nisan 2012 Cuma…

                Düşlerini, yaşadığımız dünyaya ve hayata taşımak çocukların en çok keyif aldıkları şeylerin başında geliyor. Kişisel bakım ve kozmetik denilince akla gelen ilk adres olan Gratis de düzenlediği ödüllü resim yarışması ile şimdi 7-14 yaşları arasındaki tüm çocukları, hayallerini kağıda taşımaya çağırıyor. Çocukların oturdukları sokağı yeniden yaratmaları ise resim yarışmasının konusunu oluşturuyor. Yarışmaya katılmak çok kolay. Çocuklar, nasıl bir sokakta oturmak istediklerini çizip 13 Nisan 2012 tarihine kadar herhangi Gratis mağazasına ebeveynleri ile birlikte getirerek yarışmaya katılabiliyor. Resimlerini mağazaya getiren çocuklar, küçük bir form doldurarak muhteşem ödüllere talip oluyor. Öte yandan yarışma, ilköğretim okulu öğrencilerinin katılımına da açık. Resim öğretmenleri de öğrencilerini yarışmaya katılmak için teşvik edebilir ve böylece öğrenciler de sınıflarında ilgili konuda yapacakları resimlerle muhteşem ödüllere aday olabilir.    
                               
                Çocukların hayallerini süsleyen ödüller…
               
                Gratis’in resim yarışmasında dereceye girenleri muhteşem ödüller bekliyor: Yarışmanın birincisi IPAD (32 GB 3G + WIFI) TABLET BİLGİSAYAR, ikincisi SONY PS3 (320 GB + 2 OYUN) OYUN KONSOLU ve üçüncüsü SONY CYBERSHOT (16 MP) FOTOĞRAF MAKİNESİ kazanıyor.
                              
                Sizin de çocuğunuz bu keyifli yarışmaya katılsın, nasıl bir sokakta yaşamak istediğini kağıda çizerek anlatsın, Gratis’ten muhteşem ödüller kazanma şansı yakalasın…



11 Mart 2012 Pazar

KOTON İlkbahar/Yaz Koleksiyonu

Koton İlkbahar – Yaz 2012 Koleksiyonu, baharın ılık günlerine, taze ve tatlı dondurma renkleri ile giriyor. 

1950’li yılların şekerimsi renk paletinde kayısı, tozpembe, limon sarı, çilek, lila, mint ve bebek mavisi var. İştah açıcı bu tonlar, 50’li yıllardaki Hollywood yıldızlarının ‘hanımefendi’ siluetleriyle kombinleniyor. Kalem eteklerle bomber montlar, bele oturmalı uçuşan elbiseler ile ufak hırkalar, bilek üzerinde biten cigarette pantolonlar ile minik gömlekler takımlanıyor. Uçuşan piliseler, ipekliler, koton ve güpürler, abartılı çiçek desenleri, tekrarlayan meyve motifleri ve simetrik baskılar, baharın en ‘tatlı’ gardırobunu oluşturacak. 

Koton İlkbahar – Yaz 2012 Koleksiyonu, sıcak yaz günleri için portakal rengi, barbie-pembe, mimoza sarı, elektrik mavi, nar çiçeği ve koyu çimen yeşili tonlarında çılgın bir renk paleti kullandı. Bu enerjik renkler hem bir arada, hem de tropik desen ve grafik baskılarla kombinleniyor. Manzara, kuş, palmiye ve çiçek desenleri, renk blokları ve soyut baskılar; ipekli bluzlar, şortlar, akışkan pantolonlar ve uçuşan elbiselere uygulanıyor. Bu göz alıcı baskılar, parlak renkli basic’lerle, jean tonları ise siyah ve beyazla takımlanabiliyor.


Ben bu seriyi buldukça toplamaya başladım, ne yazık ki her mağazasında tüm modelleri bulmak mümkün olmuyor... Özellikle pantalon ve etek modelleri çok ilgimi çekti... :) En kısa zamanda aldığım parçalarında fotoğraflarını ekleyeceğim.













5 Mart 2012 Pazartesi

Yarışma Bilgisi

http://balkopugutasarim.blogspot.com/2012/02/bu-kimin-olsun.html

Bal Köpüğü bir yarışma yapıyor, yalnız benim haberim son dakikada oldu :) bugün son gün katılmak isteyenlre duyrulur...

4 Mart 2012 Pazar

Kişiselleştirme Zamanı

:) Zamanınız varsa eşyalarınızı kişiselleştirerek kendi stilinizide yaratabilirsiniz...

Mudo'da satılan deri değişik renklerde ki çantaları görmüşsünüdür, onlardan biri üzerinde veya kullanmaktan sıkıldığınız bir çanta modeliniz varsa (bu çantanın sadece çok cepli, gözlü olmamasını tavsiye ediyorum)... Kumaş satan tüm mağazalardan bulabileceğiniz suni deri kumaşlarla modelleri baştan yaratabilirsiniz...

Gereken Malzemeler;
Bir çanta
Suni deri görünümlü kumaş
Kurabiye kalıbı (kalp veya yuvarlak)
Makas
Sıcak tutkal tabancası

Suni derinin ters tarafına kek kalıbının desenini çizelim... ve kesmeye başlayalım, kaç tane parça keseceğinize siz karar vereceksiniz... İsterseniz tüm çantayı kaplayabilir veya sadece bir kaç köşesine de yapıştırabilirsiniz.

Not: İlla deri bir çantayı değiştirmek zorunda değilsiniz, keçe kumaşından bir çantanız varsa gene keçeden de bu tarz desenler çıkartarak ynileyebilirsiniz, sadece yapıştırmayı değil bu sefer dikmenizi öneririm.