6 Şubat 2012 Pazartesi

Bahara Hazırlık - Pratik Toka Yapımı


:) Bahar gelmeden hazırlık yapmak lazım...
Canınız mı sıkılıyor, zamanınız mı var, el becerilerine meraklı mısınız ya da çiçekleri seviyorsanız tam size göre bir önerim var...

Birlikte güzel bir saç tokası yapmaya ne dersiniz?

İhtiyacımız olan malzemeler;
4 Yapay çiçek (Hangi renk istiyorsanız siz karar verin)
1 Saç klipsi
Silikon tabancası
Makas
Tırnak Törpüsü




Saç Klipsini Hazırlama
Öncelikle saç klipsiniz parlak bir yüzeye sahipse daha kolay yapışkanın etki edebilmesi için törpüleyecğiz.



Çiçekleri Hazırlama
Makası kullanarak çiçekleri sağlarından keselim, eğer çiçeklerinizin içinde metal varsa o zaman metal makasına ihtiyacınız olabilir.


Silikon Tabancasını Hazırlama
Tüm çiçeklerinizin saplarını kestikten sonra artık yapıştırılmaya hazır olduklarına göre silikon tabancamızın ısınmasını beklyebiliriz. Isındıktan sonra yapıştırı şeritlerinden küçük bir parçayı tabancaya koyalım ve kendimize zarar vermemeye özellikle dikkat edelim.




Çiçekleri Yapıştırma
Çiçeklerin diplerini önce kestiğimiz yerlerini düzleştirebilmek için törpü kullananlım sonra yapıştırıcıyı sürüp, klipsin üzerine bastıralım, sabit kaldığı anda diğer çiçklerimize aynı işlemi yapmaya devam edeceğiz.Yapışkanın gözükmemesi için özellikle çiçeklerin dip noktalarına yapışkanı sürmeye özen gösterelim, tek tek ilerlyerek her birini yapıştıralım.




Çiçekleri Sabitleme
Çiçekleri diplerinden yapıştırdıktan sonra tokayı ters çevirip, klipsin dibinden son bir yapışkanla geçelim ve çiçeklerin sıkıca yapıştığından emin olalım.




Yapışkanları Temizleme
İşimiz bittikten sonra tokayı bir müddet soğuması için bırakalım ve soğuduktan sonra yapışkanın fazlalıklarını elimizle, makasla temizleyebiliriz.








:) Nasıl Gözüküyor?


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder