26 Şubat 2012 Pazar

Allık Nasıl Kullanılmalı? ve The Balm Allık Çeşitleri

Allık kullanmayan yoktur, ancak her ürünün belli teknikleri var...

Solgun yüzümüze renk katmak için ideal bir uygulama. Uykusuzluk, sigara kullanımı, yorgunluk,... gibi sebeplerden dolayı cildiniz renksiz, soluk kalmış olabilir. Allık kullanımı cildimizin pembe yapısını göstermemize yardımcı olur. Burada dikkat etmemiz gereken cildimizle uyumlu bir allık tonu yakalamak.

Eğer fondöten olarak sıvı kullanıyorsanız, krem allıklar işinizi kolaylaştırır.Uygulayacağınız fırçada çok önemli...
3 farklı çeşitte allık fırçası bulunmaktadır; Klasik, Bozite ve Düz uçlular.  Klasik allık fırçası yuvarlak kesimlidir, kılları yumuşak ve sıktır. Sapı kısa veya uzun olması tamamen sizin kullanımınızla alakalı, makyaj masanızda kullanacaksanız geniş sağlı olması kıllarının bir yere değmemesi, kirlenmemesi için ayakta durmasını sağladığından tercih edilebilir. Uzun saplı olanlar ise makyaj çantalarına sığdırmakta zorlanıldığından çok tercih etmemek lazım. Bizote allık fırçası eğik kesimli uca sahiptir. Allığın yoğun gözükmesini istiyorsanız bu fırça türünü tercih edebilirsiniz. Düz uçlu Allık Fırçası ise kısa ve dik kıllara sahiptir.

Allık uygulaması için yüz tipiniz konusunda bilgili olmalıyız. Yüz tiplerini 5 çeşit altında toplayabiliriz; kare, oval, yuvarlak, dikdörtgen ve üçgen.

Yuvarlak bir yüze sahipseniz, yanaklarınız geniştir. Bu yüz tipine sahip kişiler allığı V şeklinde kullanmalıdır. Böylece daha uzun ince bir yüz yansıması yaratabilirler.

Kare tipi yüz hatlarına sahip olanların geniş çene ve elmacık kemikleri olur. Elmacık kemiklerinin üzerine allığı şakaklara doğru genişçe sürmek yüz hatlarının daha yumuşamasını sağlayacaktır. Elmacık kemikleri yerine çene kemiklerinizi gölgelendirmelisiniz.

Oval yüz hatlarına sahip olanların alın bölgesi çene bölgesinden daha geniştir. Yumuşak hatları vardır. Bu yüzden allığı kısa ve yumuşak darbelerle elmacık kemiklerinin üzerine sürmek yeterli olacaktır.

Dikdörtgen yüz hatlarına sahip bayanlar ise allığı elmacık kemiklerinden şakaklara doğru sürerken bir de gözlerinin dış kısımlarına da sürmeliler. İstenirse çene kısmına da uygulama hoş bir görünüm kazandırır.

Üçgen yüz tipi olan bayanların alın bölgesi çene bölgelerine göre çok daha geniştir. Kulak hizasından yüzün ortasına doğru fırçayla vuruşlar güzel bir görünüm verecektir. Şakaklardan yanaklara doğru...

Hangi yüz tipine sahip olursanız olun, allık sürerken fırçayı yüzünüzün iç kısmından dışarı doğru uygulama yapmak en doğrusu. Ayrıca fırçanızı kullanmadan önce temiz olduğuna dikkat etmenizi öneririm.

Yüzünüzde keskin gördüğünüz hatları yumuşatmak için 2 ton allık kullanabilirsiniz, biraz daha koyu olanını yumuşatmak istediğiniz hatlar üzerine ve bir, iki ton açık renkte ki allığınızı da yanaklarınıza kullanırsanız daha yumuşak bir görüntüye sahip olabilirsiniz.

Eğer burnunuzu daha ince göstermek istiyorsanız, burnunuzun iki tarafına da allığınızı sürerek gerçekleştirebilirsiniz.


Gratis mağazalarında bulabileceğiniz The Balm markalı bu allıkları ben çok beğendim ve kendim beyaz tenli olduğumdan FratBoy'un şeftali tonu ile DownBoy'un pembesi bana daha çok yakıştı...
Allık tonu seçerken kendi teninizde denemeyi sakın unutmayın, esmerseniz koyu pembeler çok daha güzel olacaktır, buğday tenliyseniz koyu şeftali tonlarını mutlaka deneyin derim.

Hem ambalajları eğlenceli, hem de aynalı olduğundan kullanımı kolay.

Bu allıkların her biri 35TL ;)




Tabi allıkları uygulayabilmek için fırçalara da ihtiyacınız olacak...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder